torsdag 1. november 2007

Episode #8: Drømmestranda finnes - i Lofoten

Jeg trodde at verdens vakreste strender fantes i Thailand eller på Hawaii. Jeg tok feil. Vi fant Haukelandstranda, og selv midt på natta var temperaturen over 20 grader i lufta.



Som jeg så vidt nevnte i teksten rundt episode #1 av Bukkene Bruse, så fant vi altså ei perfekt strand. Vi skulle egentlig overnatte på et vandrerhjem, men fordi økonomien begynte å skrante, måtte vi ta til takke med Guds frie natur. Og det angret vi ikke på!

For når vi kom til Haukelandstranda rundt midnatt var det fortsatt lyst, siden vi nå befant oss ytterst til venstre på Norgeskartet. Midnattsol er rare greier.

Og ikke nok med at det var lyst - tror du ikke at vi fikk en tropenatt også? Over tjue grader i lufta. Og for å gjøre lykken komplett stod det en volleyballnett der vi kunne bruke.

Egentlig er det en fordel å se denne episoden før snutten fra Svolværgeita (episode 1), siden dette er oppladningen til den store klatreturen. Bare tenk at vi skal ut på en strabasiøs klatretur dagen etter når du ser dette, så skjønner du hvor digg det var å finne ei så fin strand.

(og ja, jeg vet at det stod "camping forbudt" på skiltet inn til stranda. Men vi campa ikke. Vi bare solte oss - og begynte med det veldig tidlig! he he)

Og et lite ps til slutt: Ivar testa temperaturen på vannet. Selv om det var over tjue grader i lufta, var det knapt fire grader i sjøen...

-Gaute

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei, vi e trøndera sjø...,,